Grensovergangen

Georgië: EU-burgers hebben geen paspoort nodig om Georgië in te komen, hun nationale ID is genoeg. Omdat sommige grenswachten de regel niet kennen is het belangrijk je Internationale reispas toch mee te nemen. Deze hebt u ook nodig als u van plan bent om verder te reizen naar Armenië.

Posof – Vale: De achterdeur optie, het beste met eigen vervoer. Het is een mooie rit. De weg aan de Georgische zijde is erg slecht.

Armenië: Armenië heeft grenzen met Turkije, Georgië , Azerbeidzjan en Iran , maar is alleen bereikbaar over land via Georgië en Iran .

Bagratashen – Sadakhlo: Hoofdweg tussen Tbilisi and Yerevan. Er is heel veel verkeer tussen deze twee steden. Easy-breezy-beautiful.

Iran

Nordooz – Agarak: Een mooie, weinig gebruikte grensovergang met bergen aan de Armeense kant en grimmige woestijn zodra je oversteekt naar Iran. Er is weinig verkeer en ervaringen wijzen op een eenvoudige, snelle grensovergang. Er is een cafetaria en diverse wisselkantoren aan de Iraanse kant.

Turkmenistan: Turkmenistan grenst aan Iran , Oezbekistan , Kazachstan en Afghanistan. Grenzen over het algemeen open tussen 8 en 9 uur, en sluiten tussen 16:00-20:00. Bij het binnenkomen van Turkmenistan moet je $12 belasting betalen, enkel te betalen in Dollars. De grenzen zijn meestal gesloten voor de lunch . Neem ongeveer 2 uur om de grens over te steken . Let op je waardevolle spullen aan de grenzen voor de Turkmeense grens patrouille bewakers. Al meerdere malen zijn Mongol Rally teams bestolen. Er zou wegentaks worden gevraagd die afhangt van de route die je doet, maar hier is geen controle op.

Gaudan – Bajgiran: Open 08:00-16:00 (7,30-15,30 Iraanse tijd). Indien de grens toch gesloten is, kan je de grens Lotfabad – Artyk nemen.

Lotfabad – Artyk: Verslag van juli 2016: De politie in Iran en Border Customs Office stempelen de Carnet de Passage niet. Het kostte een team 2 uur om een stempel te krijgen. Ze raden aan een Perzische vertaling bij te hebben voor elk woord. In het laatste gebouw aan de grens kan je je Carnet de Passage laten stempelen. Wacht hier tot ze je stempel geven. Aan de grens met Turkmenistan, vroegen ze een team hun Carnet de Passage. Deze hadden er geen. Ze moesten voor hen en de auto registratie kosten betalen = 24 $, verzekering = 45 $, desinfectie= 3 $, Entreegeld = 25 $, brandstofprijzen Diesel = 29 $, verwerking entree = 5 $, Bank Dienst = 7 Manat. Het kostte hen 3 uur om Turkmenistan binnen te geraken. Ze werden gezegd enkel op de hoofdweg te rijden en niet naar Ashgabat te gaan, maar als je zegt dat dit voor reparatie is van de auto, laten ze je toch gaan.

Oezbekistan: Oezbekistan grenst aan Kirgizië, Kazachstan , Tadzjikistan , Afghanistan en Turkmenistan . Als gevolg van conflicten, natuurrampen of ziekten , kan de grensovergangen onvoorspelbaar sluiten.

Bijzonderheden: Zorg ervoor dat je al je buitenlandse geld verklaard als je Oezbekistan binnenkomt. Met meer geld buitengaan dan je bent binnengekomen, kan leiden tot zware boetes. U moet bij de douane twee formulieren invullen. Zorg ervoor dat je het tweede houdt. Codeïne is illegaal in Oezbekistan. Kijk al je medicatie goed na, dat dit nergens in zit. Breng geen religieuze literatuur van welke aard dan ook, of boeken over Oezbeekse politiek of geschiedenis. Een reisgids is prima. Ze weten hoe een e-reader werkt. Drones zijn ook illegaal in Oezbekistan, maar mensen zijn erin geslaagd om ze te smokkelen. Meestal gaat het vlot en wordt u niet grondig gecontroleerd, maar immigratieambtenaren zijn bekend om geld te tellen in detail, om te kijken naar uw boeken,hotel registraties te checken, door je medicijnen te gaan en ze online op te zoeken of vragen stellen over elke foto. Het is echt moeilijk te voorspellen: soms is het passeren van de grens een eitje, op andere momenten ben je uren geplakt. Volgens sommigen is het registreren in een hotel ook ok om de 72uur. Je kan de uitbater ook betalen voor registratie en douche en in je tentje slapen.

Shavat – Dashoguz: Aansluiting Khiva en Urgench met Dashoguz . Border opent om 09.30. Meestal zeer snel en eenvoudig.

Tadzjikistan: Tadzjikistan grenst aan Kirgizië, Oezbekistan, Afghanistan en China. Als gevolg van conflicten, natuurrampen of ziekten, kunnen de grensovergangen onvoorspelbaar sluiten. Dit gebeurt vaak, vooral in de zomer. Grensovergangen algemeen open van 09:00-18:00. Wanneer je het land binnenkomt krijg je een immigratie kaart. Bij het verlaten, wordt naar uw immigratie kaart gevraagd. Grenswachten hebben de neiging om je te vergeten er één te geven. Hierdoor moet je geld betalen. Er wordt nogal wat opgelicht door Tadzjiekse grenswachten, vooral als je zelf rijdt. Zij kunnen vragen voor een vergoeding voor de gezondheidsverklaring en de douane formulieren uit Tadzjikistan. Gewoon lachen en doen alsof het allemaal een grap, maar de omkoping niet betalen. Voet bij stuk houden.

Denau – Tursanzade: Door de sluiting van de Penjikent grens van Samarkand naar Doesjanbe, moet je een lange omweg maken. De Denau grens is veruit de snelste manier. Het is ongeveer 9u rijden. De grens is open en over het algemeen een zorgeloze grensovergang in het midden van de wilde Centraal-Aziatische rotsachtige vlaktes. De grens is laat open. Sommigen zeggen 23:00, sommigen zeggen 8 en sommigen zeggen  24/7.

Kyrgyzstan: Kyrgyzstan grenst aan Kazachstan, China, Oezbekistan en Tadzjikistan. Als gevolg van conflicten, natuurrampen of ziekten, kunnen de grensovergangen onvoorspelbaar sluiten. Als u de grenzen op grote hoogte wil oversteken tussen Kirgizië en Tadzjikistan, zorg er dan voor dat u het weer hebt gecontroleerd. Migration Card voor auto vragen bij binnenkomen. Hier zou naar gevraagd worden bij het buiten gaan van het land.

Kyzylart – Bor Dobo: Op de weg van Sary Tash naar Murgab. Voor de Pamir Highway heb je een GBAO vergunning nodig. De rit van Osh naar Murgab duurt tussen de 17 en 30 uur. Neem je voorzorgen als u reist op deze hoge pas. Tadzjiekse bewakers zijn enkele van de ergste als je reist met eigen wagen. Ze vinden allerlei belastingen uit. Aan deKirgizische kant durven ze dit ook doen.

Kazachstan: Kazachstan grenst aan Rusland , China , Kirgizië , Oezbekistan en Turkmenistan . Merk op dat er geen gemeenschappelijke grens tussen Kazachstan en Mongolië. Verplicht om binnen de 5dagen te registeren.

Kordai: Drukste kruising tussen KZ en KG. Veel zwaar verpakt shuttle handelaren uit Dordoi staan te wachten om over te steken op de Kirgizische kant, vooral in het weekend. Als buitenlander mag je hier voorbij. Meestal, hoe later het wordt, hoe drukker (’s nachts is echter prima). Als u niet bent in of uitgestippeld aan de Kirgizische kant, klop dan op de deur en geef ze uw paspoort, wacht 2 minuten om het terug te krijgen. Als je zelf rijdt, kijk dan uit voor de verkeerspolitie net voorbij de grens op de Kirgizische kant. Er is een stopbord dat niet mag worden genegeerd. Zelfs bij het stoppen, zou smeergeld worden gevraagd.

Rusland: Verplicht om binnen te drie dagen te registeren in een hotel. Hotels in Rusland zijn wel heel duur.

Shemonaika: Internationale grensovergang tussen Ust – Kamenogorsk en Rubtsovsk. De wegen zijn prima, en hiermee vermijd je de drukkere Semey grensovergang.

Mongolië: Mongolië heeft grenzen met Rusland en China, niet met Kazachstan. Het is een groot land met veel grensovergangen, maar niet alle van hen zijn open voor internationale reizigers. Op feestdagen zullen de grenzen worden afgesloten.

Tsagaannuur – Tashanta: De kruising tussen Barnaul en de Mongoolse Altai bergen aan de Durbet – Daba Pass ( 49.605155N , 89.465113E – wees er je bewust van dat dit 26 kilometer  niemandsland is tussen de Mongoolse en Russische grensposten). Openingstijden zijn 9-12am en 2-6pm, ze sluiten op zondag, open op zaterdag. Met uw eigen vervoer is het vanaf de grens tot Olgii eerste gravel en het laatste stuk asfalt. Neem 4 uur om over te steken.

Altanbulag – Kyakhta: Grensovergang langs de hoofdweg tussen Ulan-Ude en Ulaanbaatar. De grens is 24/7 open.

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: