TURKIJE

tbilisi-5

De meeste reizigers reizen af naar Istanbul maar veel minder bekend is de hoofdstad Ankara. Deze bestemming is echter zeker de moeite waard, vooral vanwege de prachtige moderne architectuur in de stad. Ankara heeft een aantal zeer bekende trekpleister zoals de Kocatepe Moskee en de oude stadskern. In dit gedeelte van de stad vind je nog vele bezienswaardigheden zoals moskeeen, restanten van oude romeinse tempels en badhuizen. De allerbekendste plek van Ankara is echter het mausoleum van Atatürk. De laatste rustplaats van Mustafa Kemal Atatürk, de eerste president van de Republiek Turkije.

tbilisi-2

Cappadocië, één van ‘s werelds grootste natuurwonderen. Het gebied ligt precies in het midden van Turkije en heeft een oppervlakte van zo’n 800 km2. De grootste en belangrijkste stad van de streek is Kayseri. Op nog geen anderhalf uur rijden van Kayseri ligt de stad Göreme. Göreme kreeg in 1985 een plekje op de Werelderfgoedlijst vanwege haar beroemde stenen kegelwoningen. Een ander beroemd fenomeen in de streek zijn de ondergrondse steden. Op ongeveer een uur rijden van Göreme ligt Derinkuyu. Hier bevindt zich de grootste ondergrondse stad van Turkije. Ongeveer 10.000 mensen leefden er in een netwerk van nauwe tunnels met een totale lengte van 30 kilometer. Het complex, waarvan maar tien procent toegankelijk is voor toeristen, bestaat uit zo’n acht verdiepingen en verbindt woonverblijven met kerken en veestallen. Maar wij vertrekken niet uit deze prachtige omgeving, zonder op een ultieme manier van dit landschap te hebben genoten. Een luchtballon zal ons brengen waar de wind ook gaat…

tbilisi-6

D915 is een van de meest uitdagende wegen ter wereld. Gelegen in de provincie Trabzon, Turkije, de weg is extreem, omzoomd door een daling van de honderden meters onbeschermd door vangrails. Het is zeker niet voor iedereen weggelegd. De wegverbindingen Van, een stad in de provincie Trabzon in de regio van de Zwarte Zee, en Bayburt, een stad in het noordoosten van Turkije, liggend op de rivier de Çoruh. Het heeft een lengte van 106 km en omvat 29 steile haarspeldbochten. De weg is in vreselijke staat en vereist sterke zenuwen. Het is zeker adembenemend, maar een adrenaline-pompende rit. De weg klimt een hoogte van 2,035m boven de zeespiegel, op Soganli Dagi. De weg is open voor alle gemotoriseerde voertuigen, maar enkel wanneer u van plan bent om een nieuwe auto te kopen is dit aan te raden met een 2WD. Deze extreme onverharde weg werd in 1916 gebouwd door Russische soldaten na de Trebizonde Campaign. De weg is niet voor mietjes, want hij is nog veel gevaarlijker dan de beroemde Death Road, in Bolivia, die is overbrugd door een nieuwe snelweg en wordt alleen gebruikt door toeristen op zoek naar een adembenemend uitzicht, terwijl de eigen dodelijke route van Turkije wordt gebruikt voor het dagelijkse verkeer. Het meest bekende deel van de weg is gelegen nabij het Çaykara stad. Het heet Derebaşı Turns. Het heeft 13 ongelooflijke haarspeldbochten omhoog klimmen van 1.712m (5,617ft) boven de zeespiegel op 2.035m (6.677 voet) boven de zeespiegel in slechts 5.1km (3,2 mijl). Het gemiddelde percentage 6,3%, met secties tot 10%. De rit is zeker de moeite waard en absoluut niet te missen!

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: