Dag 9

Na twee fantastische dagen is het tijd om terug te vertrekken richting Cappadocië. Maar dit alles niet zonder eerst heerlijk te ontbijten! Ayşegûl heeft weer voor veel te veel lekkers gezorgd! En dit bijna allemaal vers uit de tuin van haar ouders! De auto terug inladen en dan nog een prachtige rondleiding door hun tuin en de passie van Ayşegûl haar vader. Hij is echt de handige Harry van Turkije! Hij koopt allerlei onderdelen op van oude traktoren en bouwt er vervolgens nieuwe van. Echt ongelooflijk! Één voor één meesterstukken! En dan vindt Glenn in zijn atelier een draaibank. Zijn oogjes beginnen de glinsteren en met een brede lach gaat hij er achter staan voor de foto. We nemen afscheid van de ouders en zetten ons reis verder. Kurt en Ayşegûl zetten ons op weg en dan moeten we ook van hen afscheid nemen. Het was echt super de afgelopen dagen en we hebben er dan ook enorm van genoten!

We passeren op weg naar Cappadocië het zoutmeer van Tuz Gölü. Met zijn oppervlakte van 1.500 km², is dit het tweede grootste meer van Turkije. In Tuz Gölü zit blijkbaar ook de grootste populatie flamingo’s ter wereld. We stoppen even met de auto om dit moois van dichtbij te gaan bekijken. Ik moet zeggen dat het behoorlijk zout is!

Na enkele uurtjes rijden, komen we aan in het speciale Cappadocië. Een plaats die ik volgens mijn papa en broer zeker niet mocht overslaan! Ik begrijp meteen waarom! Het staat dan ook niet voor niets op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Tientallen rotsachtige torentjes met gaten die dienen als deuren en ramen. We stappen even uit om er enkele van dichterbij te gaan bekijken. Wanneer we een cafeetje zien in zo’n torentje beslissen we er toch eens binnen te stappen. De gastvrije vrouw geeft ons een hele rondleiding! Het is er zalig fris binnen. Kleine gangetjes en trapjes leiden naar allerlei kamertjes. Het is een echte doolhof! We rijden verder naar de camping die ons is aanbevolen door Nicolas en Tessa. Het ziet er niet helemaal uit zoals verwacht, maar de nacht is zo kort dat het er niet zo toe doet! Dan boeken we maar een hamam voor het geld dat we hebben gespaard en voor toch eens te ontspannen na de 3958km die we tot hiertoe hebben gereden. Het is echt zalig! Voor Glenn zou dit wel elke dag mogen en voor mij misschien ook wel! Helemaal relaxed keren we terug naar onze camping om als twee roosjes in slaap te vallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: