Time to discover Ankara

Ook vandaag gaat onze wekker om acht uur af, want we hebben een lange dag voor de boeg! Ayşegûl wil ons zoveel laten zien dat we haast tijd tekort komen! We vertrekken naar een restaurantje om te ontbijten en te proeven van de lokale specialiteiten. Je voelt dat we er soms nog aan moeten wennen en liever op safe spelen. En ja de menukaart blijft chinees voor ons! Na een goed gevulde maag, vertrekken we naar de graftombe van Ataturk. Hierbij zien we in de verte het presidentieel paleis van Erdogan, de president van Turkije. Blijkbaar heeft hij 1500 kamers, maar dit is in geen geval voor de arme mensen die amper weten waar ze moeten slapen. De gebouwen die hij bezit zijn immens en er zijn er zelfs nog in opbouw. Aangekomen bij Anitkabir of beter gezegd het Mausoleum van Ataturk, wandelen we via een imposante laan naar het grote plein om vervolgens naar de graftombe te gaan kijken. Plots horen we de garde in actie schieten. Iedereen haast zich naar buiten en wij volgen. Het is tijd voor de wissel van wacht en dit is echt knap om te zien. Nadien nemen we nog even een kijkje in het museum en komen tot het besef dat dit een man was met een ongelooflijke wijsheid, die enorm veel voor zijn land heeft gedaan. We laten de historie van Ataturk achter ons en nemen een taxi naar de oude stad. Ik vind het fantastisch om me te begeven in een stukje vol charme van de lokale specialiteiten die worden verkocht! Mijn fototoestel op mijn gsm blijft maar afgaan! Dit is echt mijn ding! We stoppen even om iets te drinken na de enorme hitte die al vroeg komt opsteken. Vervolgens gaan we naar enkele shoppingcentra en geven we Glenn de nieuwe sjeik look voor in Iran. Ze zeggen dat een vrouw kan shoppen, maar volgens mij waren alle zakken van de mannen deze keer! Nog snel iets eten en naar de supermarkt en dan terug naar de farmhouse! We hebben echt een fantastische dag gehad en zouden graag Kurt, Ayşegûl en haar ouders super hard willen bedanken! teşekkürler!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: