Turkije, we zijn er klaar voor!

We rijden Turkije binnen. Aan het landschap lijkt er niet zo heel veel te veranderen. Het is middag en we besluiten de afrit te nemen om eens te gaan kijken of we in de stad Edirne niets vinden om te eten. Een bloeiende stad die al snel tot meer uitnodigt dan enkel iets te eten! Een prachtige moskee, leuke soeks, gezellige restaurantjes, fonteinen,… . Hier moeten we echt even uitstappen! Een parkeerwachter houdt de auto voor een klein prijsje in het oog. We besluiten eerst iets te gaan eten in een beschut restaurantje verscholen onder de bomen. Mensen spelen gezelschapsspelen en drinken een klein glaasje gevuld met rode lokale thee. We eten onze buikjes vol en gaan een kijkje nemen naar de indrukwekkende moskee die we met het voorbij rijden hadden gezien. Hij is zo immens en zo ontzettend mooi! De soeks liggen onder in de moskee en met een trap bereik je het binnenplein van dit imposante gebouw. Prachtig gekleurde koepels en in het midden een plaats waar de mensen hun voeten kunnen wassen. Ik besluit een hoofddoek te lenen om de moskee binnen te gaan. Glenn kan helaas met zijn korte broek de moskee niet binnen, maar ik kan het niet laten om toch eens te gaan piepen. Het is echt indrukwekkend! We laten deze prachtige stad achter ons en rijden verder richting Istanboel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: