DAG 13

Wanneer onze wekker af gaat, besluiten we alles snel in te pakken en te vertrekken naar een plaats waar we water hebben om ons eens goed te wassen. We vinden beneden een riviertje en zetten de auto zo dat we wat beschut staan van de weg. Het water is ijskoud, maar wie proper wil zijn moet afzien zeker! We voelen ons twee herboren mensen! Klaar om een nieuwe dag in een nieuw land te trotseren!

De dorpjes zien er heel primitief uit en mensen verkopen allerlei dingen langs de weg. We nemen een afslag naar het kerkje van Saros. Herders zijn onderweg met hun kudde koeien of schapen. We worden geholpen door enkele mannen om de weg te vinden. Een prachtig oud kerkje staat ergens vanboven op de berg. Een vrouw komt buiten en vraagt ons of we eens willen kijken binnenin. Je verwacht niet veel, maar het is echt prachtig! Ze geeft ons nog een hele rondleiding naar de vroegere kerk en de omgeving. De mensen zijn heel vriendelijk, maar wanneer je hen hoort spreken, komt hun stem heel kordaat over! We zijn terug aan onze auto en de vrouw zegt ons gedag. Als dank bieden we haar heel wat van onze eieren aan. In deze landen heb je altijd maar het gevoel dat je willen geven. Misschien hebben wij ook gewoon veel te veel.

We rijden verder langs verschillende dorpjes, waar we precies het spelletje mijnenveger aan het spelen zijn. De weg bestaat uit de ene put naar de andere. Iedereen zigzagt over de straten. Het land excuseert zich wel voor de slechte wegen met een bord naast de weg. Wanneer wij een hond als huisdier hebben, hebben ze hier een koe of kalf voor de deur liggen. Dit zelfs op enkele minuten van de hoofdstad verwijdert.

Wanneer we in Tbilisi aankomen, blijken bumpers een echte optie te zijn! We zijn op schema en besluiten de stad niet zomaar voorbij te rijden. We boeken ons een goedkope hostel die juist volstaat voor de nacht! Wanneer je de stad nog wil ontdekken, heb je toch niks aan dure hotels. Dus we belanden in een dorm voor 6 personen die we helemaal alleen krijgen. We wandelen rond in de deze met schatten verborgen stad. Het is warm, maar de drinkfonteintjes zorgen hier en daar voor verfrissing. Een bad met water aan de kerk, wordt door de kinderen gebruikt als zwembad. Huizen staan er vervallen bij, maar dat vind ik juist zo knap om te fotograferen. De mensen hebben een enorme harde uitstraling, wat een andere sfeer meegeeft dan Turkije. Dit is echt wel het land van de kerken en kastelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: