DAG 15

Na een heerlijke nachtrust, zijn we klaar om Armenië verder te gaan ontdekken. Het prachtig Sevan lake omgeven door caravans en onafgewerkte gebouwen. Het lijkt alsof de oorlog zijn sporen nog serieus heeft nagelaten. Schapen liggen te slapen aan de pomp van het tankstation. Koeien en slangen steken de weg over. Een oude gestrande wagon steekt onze ogen uit en we besluiten even te stoppen. Hij ziet er echt knap uit! We vervolgen onze weg, al moet je hier wel opletten, want 40km/uur is ook effectief deze snelheid. Ze zijn er heel streng op en er is dan ook heel veel controle doormiddel van politie en flitspalen. We zien aan een bruggetje een lifter staan. We binden het water vast op het dak, schuiven alles opzij en steken al zijn rugzakken nog mee in de auto. Ik kan me er nog net ergens tussenschuiven om toch nog comfortabel te zitten. Hij vind het echt super wat we voor hem doen. En hij mag mee op onze sightseeing dag door Armenië. We hebben nog eens een leuk Engels babbeltje en leuke verhalen. Genieten van de onverwachte dingen die op je pad komen, maakt reizen toch echt leuk! We stoppen nog even aan Selim Karavanserai. Na een lange en zware trip door de bergen, met dieren en goederen, was deze voor menig reiziger een veilige en aangename rustplaats. Dit is dan ook de start van de gekende zijderoute. Natuurlijk stoppen we ook aan de bekende Noravank kerk. Het is prachtig met de smalle, stijle trap naar boven! We zetten Paul af en zetten onze route verder naar ongelooflijk mooie watervallen. Na tien tankstations te hebben afgezocht naar een plaats om te tanken met een kaart houden we het voor bekeken. Even langs de bank en dan hopen op een tankstation dat iets anders verkoopt dan gas! Morgen ons laatste dagje Armenië. Wat zal het avontuur ons nog brengen?

(De foto’s komen nog, wanneer we terug degelijk internet hebben.)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: