DAG 17

Na een half uurtje rijden van onze slaapplaats, komen we aan de grens. Terwijl wij de paspoortcontrole doen, komen er wel twintig mannen rond de auto staan. Eén voor één allemaal nieuwsgierig naar ons avontuur. De vriendelijkheid van het douaniers is wat minder. Een vrouw lijkt er niets meer te zijn! Ik word met een afwimpelde hand naar de kant gestuurd alsof ik een stuk vuil ben. Wat een mooie afsluiter voor Armenië! De auto wordt serieus gecontroleerd. De man vindt onze pepperspray en zegt dat dit een probleem is, maar legt hem wel gewoon terug. Na een uitgebreide controle, mag ik terug naar de auto om mee te helpen inladen. Aangekomen aan de grens van Iran, is het tijd om mijn hoofddoek op te zetten, maar wat is dit warm! We laten onze paspoorten afstempelen om vervolgens te wachten op de man voor onze carnet de passage. Dit is een document om te beletten dat we de auto zouden achterlaten of verkopen. In België is dit een heel gedoe met bankwaarborgen, waardoor we dit gewoon regelen aan de grens met een fixer. Natuurlijk is de man er niet en is het lang wachten. Dankzij de lieve douaniers in Iran, kunnen we enkele telefoontjes doen en is de man na anderhalf uur eindelijk hier. Vervolgens moeten we nog drie uur een half wachten vooraleer alle papieren in orde zijn. Het is snikheet, wat het wachten echt vreselijk maakt! We zijn blij te horen dat alles eindelijk in orde is! Ready to discover Iran!

Een prachtig berglandschap rekt zich voor ons uit! We passeren langs kleine dorpjes waarbij het raam van een huis gemaakt is van een autoband. Een man steekt de straat over op zijn ezeltje vol met bloemen. Een glimlach op zijn gezicht maakt het beeld eens zo mooi! Vrouwen sleuren rond met bidons water of vegen de weg met hun borstel gemaakt van stro. Het is 38 graden en een warme wind waait ons voorbij. Over de straat loopt een mini riviertje en we stoppen even. Het water voelt zalig. Hier zou ik gewoon de hele dag kunnen blijven zitten! Na enkele uurtjes rijden, komen we aan in de helse drukte van Tabriz. We boeken ons ergens een nachtje in een hotel om terug goed op krachten te komen! En we zitten één dag voor op schema dus even geen zorgen meer over deadlines!

6057km – 11 landen

Een gedachte over “DAG 17

Voeg uw reactie toe

  1. Al zo ver gekomen en zonder problemen( toch niets ernstig) houden zo !
    Wat een prachtig avontuur voor zo’n mooi doel.
    Kusjes,
    o.Jan en t.Gerda

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: