DAG 19

Na een rustige nacht, worden we wakker van de zon die al hevig staat de branden! Op de weg is het nog rustig. Het lijkt alsof de mensen pas beginnen te leven na de middag. Vandaag rijden we richting Esfahan. Een stad vol prachtige gebouwen en plaatsen. Wanneer we aankomen in Saveh, besluit Glenn toch even een garage binnen te rijden om op de brug te gaan staan. Hij hoort al enkele dagen een geluid, maar weet niet waar het vandaan komt. De man is vriendelijk en komt meteen mee kijken. De bodemplaat maakt wat geluid, maar zo te zien is er ook een bout losgetrild aan de ophanging. De man haalt allemaal potjes boven vol met gebruikte bouten. Na even zoeken vind hij de juiste en begint hij te sleutelen. We krijgen beiden wat thee te drinken en ik word vervolgens door een vrouw uitgenodigd bij haar thuis. Ze woont achter de garage, dus wil ik wel eens mee gaan kijken. Wanneer ze de deur van haar huis openmaakt zie ik voor me meteen de wc(put) met lavabo. Ze dringt aan dus was ik mijn handen maar. Vervolgens kom ik in de living terecht. Een gigantische ruimte vol met matten en kussens en in een hoekje een aantal zetels. Een baby’tje ligt op een doek op de mat te slapen. Ik word welkom geheten door de zus en mama en ze vragen mij om te ontbijten. Een stukje brood met kaas lust ik nog wel. Glenn komt ondertussen ook binnen en eet iets mee. Nog even op de foto en dan is het tijd om terug naar de auto te gaan. De man schrijft nog iets op de auto en zegt ons vervolgens dat we niets moeten betalen. We zetten onze weg verder richting Qom. Wanneer we tol moeten betalen, laat de man ons gewoon door. Zou hij het voor mijn blauwe ogen hebben gedaan of voor die knappe man met zijn linnen hemdje hier naast mij? Maar na de tweede keer tol die we niet moeten betalen wijd ik het toch aan Glenn zijn charmes. We stoppen in Kashan. Hier zou volgens Morteza de Fin Garden zijn, die echt wel de moeite is om te gaan bekijken. We rijden er langs, maar beseffen dat we eerst geld moeten gaan wisselen. Dat is een probleem, want op vrijdag is alles gesloten! Hier staan we dan mooi! We besluiten bij een hotel te stoppen en te vragen of zij iets voor ons kunnen wisselen. Vervolgens rijden we terug naar de Fin Garden. De inkom is dezelfde prijs als twee volle naftbakken. Voor Iraanse normen dus best wel duur. Wanneer we binnengaan, zien we een grote tuin met allemaal gangetjes waar een waterstroom doorloopt die zich uit in grote baden met vissen en centjes. Koepels zijn bekleed met prachtige tegeltjes. Het is mooi, maar misschien niet helemaal wat we in gedachte hadden. We eten even iets in de schaduw, want de warmte is ons net iets teveel. Vervolgens gaan we een kijkje nemen naar een prachtige moskee en een plaats vol oude huizen. We komen een man tegen die beweerd een politieagent te zijn. Een speciale, want hij heeft heel wat foto’s bij van plaatsen in de buurt om aan bezoekers te laten zien. Vervolgens brengt hij ons naar een moskee om iets te drinken. Ik heb het niet zo voor de man en heb het gevoel dat hij ons later geld gaat vragen. De man in de moskee zegt dat we hem moeten betalen, maar we zijn de deur al uit tegen dat hij terugkomt. We zetten de weg verder naar Esfahan. En de gratis tolmeter staat ondertussen op 6! Na enkele uren rijden langs een prachtig berglandschap eindigen we in één van de mooiste steden. We boeken ons een hotelletje al is een gewone kamer precies een suite voor Iran. Na een zalige douche parkeren we de auto op een veilige plek en beginnen we aan onze ontdekkingstocht!

7945km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: