DAG 27

Vandaag staan we op tijd op, want het ontbijt is maar tot negen uur. Wanneer de pannenkoeken op tafel komen, beginnen mijn oogjes te glunderen! Ik werk de blog nog even bij, die door gebrek aan internet en geblokkeerde pagina’s is blijven liggen. Glenn gaat ondertussen geld wisselen op de markt en zorgt voor de auto verzekering. Het geld wisselen, loopt helaas niet zoals verwacht. Er komen plots heel veel mensen rond hem staan, er wordt ruzie gemaakt en tegen hem gelopen, om zijn aandacht te verzwakken. Ze tellen de briefjes, laten hem tellen, nemen het terug en ga zo maar door en voor je het weet heb je veel minder gekregen dan zou moeten. Al een geluk nog steeds beter dan de officiële koers, maar nog zijn we opgelicht. Weer een geleerde les voor in de toekomst. We vragen een nieuw visum aan voor Tadjikistan, omdat dat van ons te laat is en vertrekken richting Khiva. Het is broeiend heet vandaag. Mensen hebben een plekje in de schaduw gevonden om hun meloenen te verkopen. Enkelen hebben er zelfs heel hun bed bij gezet. Benzine vinden in Oezbekistan is een heel groot probleem. De enige optie is het vragen aan een supermarkt langs de weg. De kwaliteit is slecht, maar indien we deze kunnen mengen met onze halfvolle tank nog steeds te doen. De man neemt twee grote bidons en begint de tank met zijn trechter te vullen. We vervolgen onze weg die er al een geluk al beter uitziet dan Turkmenistan, maar nog steeds met grote putten. Mensen trotseren de hitte op hun fiets of plukken watermeloenen op het veld. Even een supermarkt binnen voor hopelijk vers brood en nog wat fris drinken. Wanneer we aan Khiva aankomen, stoppen we even met de auto langs de kant om een hotel te zoeken. Een man komt met zijn busje naast ons gereden en verwelkomt ons. Vervolgens vraagt hij of we een hotel zoeken. Hij heeft er namelijk één vlak bij de ingang van de oude stad voor een betaalbare prijs. We volgen hem en dit lijkt inderdaad perfect voor de nacht door te komen. De man spreekt goed Engels en het is mooi en verzorgd. We parkeren de auto en besluiten de oude stad in te gaan. Prachtige oude gebouwen met authentieke kleine deurtjes. Blauwe tegeltjes op de koepels die de stad doen opvrolijken. Kleine winkeltjes met lokale kunstwerkjes. Een toeristisch stuk afgewisseld door het echte leven van de oude stad. Mannen en vrouwen zittend op de stoep of op een bank, voetballende kinderen, kindjes die met henna tekeningen maken op elkaars hand. Het is echt prachtig om te zien. Dit zijn de soort plaatsen, waar ik me echt graag in bevind! Een stad met een prachtige indruk!

11479 km

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: