DAG 31

Vandaag staat ons eerste stukje van de Pamir Highway op het programma. Een afschuwelijk slechte weg, die ons wel door een prachtig berglandschap zou moeten brengen. Vandaag kunnen we het wel iets rustiger aan doen. Wanneer de vrouwen klaar zijn om te vertrekken, zijn het de mannen waar we nog op moeten wachten. Dan gaan we maar al naar de bank geld wisselen. Ondertussen is het 11uur en echt wel tijd om te gaan zien! Nog even alles vol tanken en de ramen proper maken. De man komt plots met een emmer water naar ons. Dan wassen we maar eneens heel de auto! We beginnen aan de weg langs een sterk stromende modderkleurige rivier. We zijn al een eindje op weg, wanneer Rob langs de kant van de weg stopt. Hij heeft een afslag gemist en we zitten op de slechte weg in plaats van de goede. We zijn al te ver op weg op terug te draaien dus verder dan maar. De putten zijn nu zo groot als grote zwembaden. Het stof komt langs alle kanten onze auto binnen gevlogen. Kinderen spelen in de zijtakken van de grote rivier. We komen heel wat bruggen tegen, maar de laatste is toch wel echt de moeite. De kabels hangen langs één kant allemaal los, de brug hangt scheef en de andere kabels zien er ook niet meer in beste staat uit. Toch moeten we erover rijden. Spannend! Ik wil het filmen, maar het lukt niet van de eerste keer, dus vraag ik Glenn nog eens even terug te rijden. Wat extra spanning kan geen kwaad! Het is een prachtige weg met bergen in zovele kleurschakeringen. Soms grauw landschap en op andere momenten ongelooflijk mooi groen. Het laatste stukje komen we heel wat fietsers tegen. Twee vrouwen van Duitsland en zes mannen van Italië. Allemaal hebben ze vier weken de tijd om de Pamir Highway van begin tot einde te fietsen. Ik heb er echt zoveel respect voor! We zetten ons niet veel later aan de kant op een vlak stukje ingesloten tussen twee bergen. Het is ongelooflijk rustig! Enkel het geluid van de stromende rivier en enkele vogels in de verte. Tijd om eens vroeg te gaan slapen! Slaapwel from the Pamir Highway!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: