DAG 33

Vandaag rijden we opnieuw door een prachtig gebergte! Besneeuwde bergtoppen steken hoog boven de andere bergen uit. Watervallen die van meters hoog naar beneden storten. Het landschap is echt uniek! Wanneer we dorpjes passeren, staan de kinderen één voor één klaar om een high five te geven. We vragen ons soms af of het vakantie is of ze gewoon niet naar school gaan. Vrouwen werken op het land en maken allemaal kleine bundeltjes van de grassen. Anderen zijn thuis bezig met het reinigen van tapijten of drogen van vruchten. Een man steekt op onze weg zijn hand uit. Ons eerste gedacht is dat hij ook een high five wil geven, maar hij vraagt onze hulp. Het is een Duitser die omwille van problemen met zijn maag niet in staat is de afstand te fietsen en ons vraagt voor een lift. Wij pakken de fiets mee en het Zwitsers team neemt de man met zijn bagage mee in de auto. Die man is dan ook weer gelukkig! We zetten onze weg verder en het valt ons op dat er een massa legerposten zijn. Hebben ze dan toch zoveel problemen met Afghanistan? Elektriciteitskabels hebben al betere tijden gekend, want de meeste staan in het midden van de rivier met afgebroken kabels. Wanneer we naar de overkant kijken van de rivier en dus richting Afghanistan, kunnen we onze ogen niet geloven. Een tiental mannen zitten tussen twee gigantische rotsen met het gereedschap dat ze ter beschikking hebben, een weg te maken. Wanneer ze springstof gebruiken, laten ze dit weten aan een man van Tajikistan, zodat die het verkeer kan tegenhouden. Er vliegen namelijk stukken tot over de rivier in Tajikistan. Ik neem alvast een souveniertje mee uit Afghanistan. Plots zien we team See you 42 aanrijden. We zijn terug met vier teams! We rijden verder en horen plots een explosie. Er is iemand een weg aan het aanleggen! En wanneer je denkt alles gezien te hebben, rijdt een limousine je voorbij op deze meest afschuwelijke en slechte wegen! Aan de auto’s te zien die aan de kant liggen, moeten er al heel wat gesneuveld zijn. Wanneer je er een paar bij elkaar hebt, kan het natuurlijk wel handig zijn als beschutting voor de heftige rivier. Aangezien we zoveel kindjes passeren, maak ik nog wat ballonnetjes in de auto, zodat ik ze snel kan weggeven aan de kindjes onderweg, maar de hitte doet er veel sneuvelen. De kindjes hun gezicht is wel goud waard! We komen aan in het dorp, waar iedereen in de homestay wou overnachten, maar het is nog vroeg en we besluiten verder te rijden. Helaas scheiden hier onze wegen, want wij willen de Wakhan valley nog doen, die volgens velen prachtig zou moeten zijn. De anderen hebben hier helaas geen tijd voor. We wisselen gegevens uit voor alles foto’s en filmpjes te kunnen wisselen en nemen nog een laatste foto. Vervolgens rijden we terug naar de supermarkt, want onze voorraad eten voor ’s morgens en ’s middags is op. Glenn wil shampoo kopen, maar wanneer we aan de kassa komen, zegt de vrouw dat de shampoo niet te koop is. Er zit blijkbaar een verkeerde code op. Ok, geen shampoo dan! Vervolgens rijden we naar een garage voor de vering. De man helpt ons een beetje, maar dankzij de sterke lijm van Belzona komt de veerschotel en rubber niet meer los! We willen iets eten, maar op de meeste plaatsen is het eten al gemaakt en wordt het gewoon warm gehouden. Goed om ziek van te worden! Uiteindelijk vinden we toch een plaatsje. Wanneer ik naar toilet moet, word ik naar buiten gestuurd tot op het einde van de straat. Daar vind ik een hokje met 3 putten naast elkaar zonder tussenschotten. Het kan nog gezellig worden! We willen nog snel de botanic garden doen, maar die blijkt al gesloten te zijn. Voor €2 laat de man ons toch nog snel binnen. Het stelt niet veel voor, dus zijn we redelijk snel terug weg. Wanneer we de stad juist buiten zijn, zien we een gigantische vuilnisbelt, maar dan ook echt wel gigantisch! Koeien lopen er rond te zoeken naar iets dat nog te eten is! Wanneer we het volgende dorpje tegen komen, zitten al de mensen van het dorp naar de volleybal match te kijken. Al ligt die wel even stil, wanneer wij passeren. Het wordt donker, maar een plaats vinden om te slapen, is hier duidelijk niet zo simpel! Uiteindelijk vinden we een plaatsje tussen de bomen, samen met een aantal mannen uit Israël. Morgen de Wakhan Valley. Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: