DAG 40

We worden vandaag vroeg wakker door de startende of soms niet startende motoren van al de overlanders in de buurt. Om zeven uur, wanneer iedereen bijna vertrokken is, gaat onze wekker af. Snel klaarmaken, bijtanken en vertrekken naar enkele wandelpaadjes in de canyon. Het is mooi, maar toch een kleine teleurstelling, wanneer je de Grand Canyon al hebt gezien! Enkele fotootjes rijker, verlaten we de canyon. We willen graag naar de bekende Kolsai lakes. Hopen dat we er geraken met de slechte wegen!

Dan ben je al tot in Kazachstan gekomen zonder al te grote problemen… en dan gaat het plots goed mis! We hebben een grote steen niet gezien en hij drukt heel onze 4×4 aandrijving van de achterwielen krom. De 4×4 werkte toch niet, dus das is niet het grootste probleem, maar wel de gigantische deuk in onze benzinetank die als gevolg is beginnen te lekken! We halen de 4×4 aandrijving er onder uit en openen de kist op het dak waar ons wondermiddel ligt voor de benzinetank. Juist wanneer we met de lijm van Belzona die echt wel wonderen doet, willen beginnen plakken, begint het hevig te regenen. We zwieren alles terug in de auto en wachten tot we terug een stukje blauwe lucht zien verschijnen. Met de handschoenen van COP gereedschappen & ijzerwaren en de lijm van Belzona, beginnen we aan de klus. De krik begeeft het, wanneer we ze aan de andere kant willen steken. Dan rijden we maar op enkele platte stenen in de hoop dat de auto blijft staan. Het zit precies allemaal niet zo goed mee! We kleven de benzinetank en ons dak dat stilaan verder blijft scheuren. Om de droogtijd te overbruggen, maken we dan maar pasta met pesto klaar. Een lekkere steak van slagerij Beyens had ons toch wel beter gesmaakt! Plots stoppen er drie jeeps en stappen er enkele Belgen uit die op bezoek zijn bij familie. De man geeft zijn contactgegevens zodat we in Almaty samen met hem kunnen gaan horen voor een nieuwe 4×4 aandrijving en desnoods de ABS kunnen laten maken zodat we zonder problemen Mongolië door geraken! En misschien moeten we ook maar eens een plaatsje zoeken waar we wat meer plaats hebben om onder de auto te kijken. Vijf uur later, kunnen we alles opruimen en vertrekken richting Almaty. Geen Kolsay Lakes meer voor ons! In Almaty gaan we ons een slaapplaats zoeken, zodat we vanavond nog contact kunnen opnemen met de Belg zodat we morgenvroeg meteen naar de garage kunnen. Hopelijk kost het ons niet teveel tijd! Wat een pech!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: