DAG 41

Gisteren hebben we nog enkele teams ontmoet in het Hard Rock café in Almaty. Allemaal met hun eigen te gekke, soms onwerkelijke verhalen! Vandaag is het tijd voor de garage. We staan vroeg op om te gaan ontbijten. Daarna duik ik nog even terug in mijn bed, want ik ben echt moe! Om 14u zal Evgenii aan ons hotel staan om met ons naar de garage te rijden. De benzinetank gaat er vandaag onderuit om gelast te worden. Ondertussen rijden wij naar de zwarte markt om te zoeken achter een nieuwe 4×4 aandrijving. Het is hallucinant wat we te zien krijgen. Rijen met een tiental containers naast elkaar met nog een container bovenop verbonden met een laddertje. De containers zitten vol met auto onderdelen, die allemaal gewoon op een hoop bij elkaar liggen. Het voelt alsof we echte marktkramers zijn die liggen te roepen achter een aandrijving voor een Subaru. Wanneer iemand hem dan denkt te hebben moeten we met een lampje en lintmeter liggen zoeken naar één met dezelfde afmetingen. Helaas is ons model niet gekend in Kazachstan en eindigt onze zoektocht. Het was wel een unieke ervaring! We kopen een nieuwe krik voor de auto en rijden terug richting garage. Ondertussen is de benzinetank leeg gehaald en kan ze naar de lasser. Even naar de bankautomaat, maar die wil niets doen met onze bankkaarten. Dan wordt het maar gewoon geld wisselen via de familie van Evgenii. Even een take away van Burger King, aangezien het al zes uur is en we nog bijna niets hebben gegeten vandaag. Ik dacht snel iets te kunnen gaan halen, maar dat was gerekend buiten de man die alleen in de keuken staan voor een hele Burger King! De garagist steekt de benzinetank er terug onder en we zijn klaar om Rusland en Mongolië te trotseren! Dat hopen we toch! Zonder de ontmoeting met Evgenii en zijn familie, hadden we nooit zo’n goede service gehad! Duizend keer bedankt! We hebben ondertussen wel wat honger gekregen en stoppen bij een shoppingcenter. Wanneer we juist klaar zijn om te bestellen, zie ik twee jongens hetzelfde restaurant binnenkomen. Het lijken er echt twee van de Mongol Rally. We vragen het wanneer ze voorbij wandelen en inderdaad! Het wordt nog een super gezellige avond, waar heel wat verhalen worden gewisseld. En na al die pech met de auto, vind ik toch dat we een lekker ijsje van McDonalds hebben verdient! Wij zijn alvast klaar om morgen de slechte wegen van Kazachstan te trotseren of toch te proberen!

Een gedachte over “DAG 41

Voeg uw reactie toe

  1. Shana en Glenn,
    Nog steeds geniet ik van jullie verhalen en foto’s. Knap, héél knap zoals jullie dat doen.Nu gewoon rustig blijven verder doen, ook al is er hier en daar een tegenslag(je)… Julien, vanuit het druilerige Limburg…

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: