DAG 46

Doordat de grens over de middag sluit en het nog een kleine drie uur rijden is tot aan de grens, besluiten we eens even goed uit te slapen! We worden wakker van het zonnetje dat met zijn warme stralen op onze rug schijnt. Alles opruimen, iets eten, de tent nog even laten drogen om vervolgens ook weg te steken en dan zijn we klaar om te vertrekken. Olli en John hebben nog wat dagen extra en besluiten vandaag hier te blijven. We schrijven nog iets op elkaars auto en trekken nog even een foto. De sticker van Tadjikistan is spijtig genoeg van onze auto aan het loskomen, maar natuurlijk is dat niet de kwaliteit van stickers zoals die van BS-IT! We zijn weer vertrokken. Vandaag wacht ons een nieuw hoogtepunt, namelijk Mongolië! Wat is dit avontuur al ongelooflijk geweest! En dit laatste stukje van Rusland, heeft ons ook echt verrast! We hadden Rusland nooit kunnen indenken met zo’n mooi berglandschap! Ik ben echt benieuwd naar meer plaatsen in dit land! Nog even tanken voor we Mongolië binnenrijden! Iets later zien we een plaats waar een stuk of 50 arenden zitten. Ik besluit even van dichterbij te gaan kijken. Het is echt super indrukwekkend om ze van zo dichtbij met hun immense vleugels te zien vliegen! Tegen kwart voor twee komen we aan de grens Rusland – Mongolië. Eerst wat papierwerk, maar ik moet in de auto blijven zitten. Daarna is het wachten voor de paspoortcontrole, maar er komt maar niemand opdagen en alles lijkt gesloten te zijn. Vervolgens moet alles uit de auto tot op de laatste zak of doos. Een hond snuffelt overal doorheen op zoek naar drugs. Elke doos gaat open en telkens opnieuw moet ik verklaren wat er in zit. De medicatie wordt goed nagekeken en er wordt me zelfs gevraagd naar cocaïne. Sorry het laatste beetje heb ik aan die Rus van gisteren gegeven! Met een spiegeltje wordt er in de bovenste kist gekeken. Op en duur zitten ze met zoveel de auto te doorzoeken dat ik er amper nog controle op heb. Snel alles inladen en dan mogen we eindelijk vertrekken! Eventjes rijden door Rusland afgewisseld door niemandsland om vervolgens aan te komen aan de grens met Mongolië. Nicolas en Tessa hadden ons de tip gegeven geld te wisselen aan de grens om de grensovergang vlotter te laten verlopen en dat doen we dan ook. Er wordt even in enkele bakken gekeken. Vervolgens de paspoortcontrole en papieren van de auto. Tenslotte opnieuw een mini controle en dan worden we welkom geheten in MONGOLIË! Je hoort het goed! We hebben het gehaald! Een roadtrip va België tot in de prachtige steppe van Mongolië. Nu nog zien dat we dit prachtige land kunnen doorkruisen om bij de echte finish aan te komen in Rusland! Na twee uur door prachtige bergen, komen we aan in Olgii. Net voor we de stad binnenrijden, doet er een man teken dat we moeten stoppen. We hebben zoveel waarschuwingen gekregen voor de reis dat ze deze truc soms gebruiken om mensen te overvallen dus rijden we door. Op die moment zie ik een man liggen met zijn gezicht helemaal onder het bloed. Ik vraag me af of we echt niet hadden moeten stoppen om te helpen. Ik voel me slecht vanbinnen, maar hoe meer we over alles beginnen na te denken, hoe meer dingen er niet kloppen. De man deed zo rustig teken om te stoppen. Iemand anders zou de man proberen te redden en met een paniekerig gezicht teken doen. De motto stond ook mooi recht naast de weg zonder echt veel schade te zien. Toch niet voor de kwetsuren die hij had. Het voelt gewoon allemaal zo raar. Het zijn situaties die er zo een warboel vanbinnen van maken. Waarom doen mensen dingen, waardoor je nu met zo’n dubbel gevoel zit over het feit of het echt was of niet. Wanneer we de stad binnenrijden zoeken we ons een hotelletje. Het is dringend tijd om ons nog eens goed te wassen en onze kleren te wassen. De rook van de kampvuren de voorbije dagen zit echt overal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een website of blog op WordPress.com

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: